Το πιο...νόστιμο βίντεο! - Έτσι θα φτιάξετε λαχταριστά ντόνατς!


Ολοι αγαπούν τα ντόνατς, ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν πώς φτιάχνονται. Τα βλέπουν όμορφα τοποθετημένα στις βιτρίνες, στολισμένα με χρωματιστά γλάσα και χίλια δυο άλλα, τρούφες, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, αλλά οι περισσότεροι αγνοούν τι... προηγήθηκε για να φθάσουν μέχρι εκεί.

Τα παρακάτω βίντεο είναι αρκετά κατατοπιστικό για τη διαδικασία που ακουλουθείται για την παρασκευή τους, ενώ ακολουθεί και μια συνταγή για γρήγορα και λαχταριστά ντόνατς.

Yλικά:

1 φακελάκι μαγιά
1/2 κούπα χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο
4 κούπες αλεύρι

Παρασκευή:

-Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύουμαι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

-Την ξαναζυμώνουμε μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών και κόβουμε με ένα ποτήρι δίσκου 6 εκατοστών κύκλους, είτε με την ειδική φόρμα που δημιουργεί αμέσως ντόνατς, είτε με μια κούπα και εν συνεχεία με ένα καπάκι.

-Βάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.

-Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τα ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.

-Όσο είναι ζεστά τα βουτάμε σε γλάσο σοκολάτας ή ζάχαρης άχνης ή σε ζάχαρη.
Share: